Përbërës
2 avokado 
1 trangull 
dhathë dhie(mundet edhe feta)
lëng nga limoni
krip, piper, vaj ulliri dhe uthull
nane
 
Përgatitja: 
Avokadon dhe trangullin i presim në katëror dhe përmbi shtojmë lëngun e limonit. Shtoni djathin, shtojmë erëza dhe e përzijejm mirë që të unifikohen përbërësit. 
 
Përbërësit:
250 g karota të renduara (mund të shtoni edhe pak lakër të renduar)
35 g trashegër(e freskët ose e thatë)
25 g arra të prera
lëng i freskët i kulluar nga limoni
gjysmë luge mjaltë
një lugë xhenxhefil të freskët ose të bluar
pak kripë
 
Përgatitja:
Përzijeni lëgun e limonit, xhenxhefilin, mjaltën, kanellën dhe shtoni karotat, lakrën dhe trashegrën. Të gjithë këtë përzijeni mirë dhe dekoroni me bajame të grira.

Kek me kajsia

Përbrërsit

5 vezë
320 g miell
180 g sheqer në pluhur
180 g gjalpë të shkrirë
70 g kos
1 aditivë për pjekje
20 kajsia
 
Përkrambëll (thërmia)
200 g miell
150 g gjalpë
150 g sheqer
80 g bajame të bluara
 
Përgatitja
Pastroni vezët dhe shtoni sheqerin ngadal, shtoni gjalpin dhe kosin, përzijeni mirë dhe shtoni miellin dhe aditivin për pjekje. Vendosni përzierjen në tigan. Kajsiat i pastrojmë dhe i presim në katërorë. Që ta përgatisni krambëllin, përzijeni miellin, gjalpin e renduar, sheqerin dhe bajamet. Mbi përzijerjen(brumin) radhisni kajsiat dhe në fund vendosni krambëllpër mbi. Piqen 35 minuta në 180shkallë. 
Përbërësit e nevojshëm
2 patëllxhan
2 pjesë mish pule
400 ml salcë domateje
50 g kaçkavall të renduar
100mlmaze për gatim
1 qepë
hudhër, vaj ulliri, krip dhe piper
 
Përgatitja
Patëllxhanët i presim në gjysmë dhe i boshadisim nga brenda. Në tigan me vaj ulliri vendosim qepët dhe hudhrën dhe i skuqim pak, pastaj shtojmë mishin e pulës (e prerë në katëror) dhe pjesët e larguara nga brendia e patëllxhanit. Le të gatuhen 10 minuta. Në fund shtoni salcin nga domati dhe maze, dhe le të gatuhet edhe disa minuta. Mbushni patëllxhanët me mishin dhe nga lartë vendosni kaçkavallin e renduar.Le të piqet në furë të nxehtë 30 minuta.

Përbërësit

800 g patate
150 g djathë i kalër
150 ml mazepër gatim
100 ml qumësht
50 g gjalp
erëza sipas dëshirës
 
Përgatitja
Nxeheni furën në 200 gradë. Patetet i presim në rrethe të holla. Në enë shtypdjathin dhe shtoni qumështin. Shtoni erëzat. Në tiganin për skuqe paraprakisht të lyer me gjalp, vendosni një rend patate, për mbi të vendosni djathin, dhe kështu vazhdini deri sa t’i harxhioni përbërësit. I lëmë të piqen rreth30 minuta, pastaj i spërkasim me mazedhe i kthejmë në furë edhe 30 minuta. Të servohet e ngrohta.
Përbërësit:
350 ml qumësht(bimor)
6 kajsia të mëdha
3 lugë të mëdha mjaltë
lëng nga1/2 limon
 
I bluajmë me blender kajsijat mirë, i shtojmë pjesët e mbetura dhe përzijejmë mirë.Sipas dëshirës, mund të shtoni edhe kokërra të grira.
Përbërësit:
-  1 qepë, të grirë imët
-  pak gjalp
-  1 thel hudhre
-  350 g karrota, të prerë në rrethe
-  500 ml ujë, ose katëror për supë
-  500 mk qumësht
-  50 g fibra, të kuqe
 
Përgatitja:
Në një enë në zjarr vendsni që të skuqet patatet në gjalp, pas një kohe shtoni edhe hudhrën. Vendosni përbrësit e mbetur dhe lejoni që të gatuhen ose piqen rreth 20 minuta. Shtoni erëza sipas dëshirës – kripë, piper, keri. Në fund, i bluajmë me blender dhe i servojmë (të nxehta ose të ftohta) me bukë – sipas mundësive të pjekura.
Përbërësit:
-  4 kofsha pule
-  4 lugë me vaj ulliri
-  1 qepë
-  3 thel hudhre
-  pa xhexhefil, kurkumë, kripë, piper
-  250 ml ujë
-  majdanoz, i grirë imët
-  100 g ullinjë, pa fara
-  1 limon
 
Përgatitja:
Në tigan vendosni kofshatqë të skuqen në vaj ulliri nga të dy anët, shtoni kripë dhe piper.Në të njejtin tigan le të skuqenqepa dhe hudhra. Shtoni ujë dhe erëza, vendosni ullinjët, lëngun e limonit, dhe i lëmë të avullohet qetërreth 45 minuta, deri sa mishi të ndahet nga eshtrat.

rreth nesh

Shëndeti nuk është vetëm mungesë e sëmundjes, shëndeti është mirëqenie e plotë psiqike, fizike dhe emcionale. Misioni ynë do të jet i tillë. Me anë të këshillave të thjeshta dhe të shkurta dhe me përmbatje të cilat me shumë kujdes janë zgjedhur, ne ju ofrojmë të dhëna praktike të zbatueshme për përmirësimin e cilësisë së jetës në përgjithësi.

Ndiqni ne në Facebook

Newsletter

Shkruani e-mailin