Përbërësit e nevojshëm (për dy persona)
 

200 gpasta
400 gspinaq
2 kofshë pule
1thelë hudhre
vaj ulliri
krip dhe erëza
 
Përgatitja

Fillimisht mishi i pulës zijhet, pritet në pjesë dhe piqet në vaj ulliri me hudhrën dhe shtoni erëzat deri sa nuk skuqet. 
Në ndërkohë zieni spinaqin, paraprakisht të pastruar mirë dhe kulloni. Gatuani edhe pastat. 
Përzijeni mishin e pulës dhe spinaqin dhe me këtë përzijereje spërkatni pastat e zijera dhe të kulluara.
Rendoni parmezan sipas dëshirës.

Përbërsit e nevojshëm
 

·       ½ trangull
·       1 filxhan spinaq
·       1 mollë
·       1 lugë mjaltë
·       pak xhenxhefil
·       1 gotë ujë
 
Tërë erëzat që përdoren për përgatitje preferohet që të priten në pjesë me madhësi prej 1 cm të cilat pastaj blendohen me shpejtësi shumë të madhe me qëllim që të bashkohen dhe të krijojnë shkumë. Në fund e shton ujin me çka do të përcaktoni dendësinë e pijes. Ideal për freski këtë verë.

Përbërësit e nevojshëm(4 persona)
 

- Brokoli- 600 gr
- Shampinjone të freskëta- 300 gr
- 2 vezë
- 250 ml mazë për gatim
- majdanoz sipas dëshirës
- vaj, krip dhe piper
 
Përgatitja

Brokolin e vëndojmë në ujë që zijen pothuaj 5-10 minuta. Shampinjonet i presim në fleta dhe i skuqin në vaj. Brokoli dhe shampinjonet vendosni në enë për pjekje, vezët dhe mazen përzijeni bashkë me kripën, piperin dhe majdanozin dhe mbushni pjatën.Vendosni enën në furrë të nxehtë në 200 shkallë dhe piqni pothuaj 20 minuta. Të servohet nxehtë.

Përbërësit e nevojshëm:
 

·       3 patëllxhana
·       5-6lugë tahin
·       3lugë me lëng limoni
·       3thela hudhre
·       2lugë vaj ulliri
·       majdanozi i grirë imët
·       krip dhe piper
 
Përgatitja

Patëllxhanat i presim në gjysmë dhe i vendojmë të piqen. I çorojmë dhe i vendosim në enë prej druri, që të mund të shtrydhen. 
Pastaj domatet i blendojmë dhe shtoni edhe përbërësit tjerë dhe përzijeni deri sa të unifikohen.Në fund dekoroni me majdanoz. Ky lëng shkon me të gjithë llojet e mishit ose me perime të freskëta.

Përbërësit e nevojshëm:


- 1 filxhan hurma 
- 1/4 e filxhanit me tahin
- 1/4 e filxhanit me mjaltë dhe shurup panje
-një lugë të vogël kanell
-pak krip
- 3 lugë kakao
- 1 dhe1/2 filxhan me fjolla tërshëre
 
Përgatitja

Tërë përbërësit përveç fjollave i vendosim në blender dhe i përzijejmë. Fjollat e tërshërësmund paraprakisht t’iqulloninë ujë të vakët ose në qumësht që të zbuten. Kur t’i shtoni fjollat me hurma, bëni toptha dhe mund t’i zhysni në susam ose kakao.

Përbërësit e nevojshëm:


- 150 gr kinoa
- 200 grspinaq(i grirë)
- 1 trangull
- 3 domate
- 1 avokado
- 1 limon(lëng)
- vaj ulliri, krip dhe piper
 
Përgatitja

Kinoa zijhet rreth 20 minuta dhe pasi të bëhet gati do të vendoset në frigurifer.Përbërsit e mbetur priten sipas dëshirës, në fund përzihen dhe shtohen erëzat.

Përbërësit e nevojshëm:


- 380 gmish i grirë i viçit 
- 2 patëllxhana
- 100 g kaçkavallin e renduar
- 750 ml qumësht
- salcë prejdomateve
- 2 qepë
- gjalp, miell, vaj ulliri, krip dhe biber

 
Përgatitja:

Pastroni patëllxhanët dhe pritni në shirita.Në tigan me vaj të nxehur, i skuqim pak që të zbuten. Qepëti presim , i skuqim në tigan tjetër dhe shtoni mishin e grirë. Kur mishi do të jetë pothuaj gati, shtoni salcin nga domatet dhe shtoni erëzat. Kjo le të gatuhet pothuaj 30 minuta. Nga gjalpi, mielli dhe qumështi bëni salcë beshamel. Në enë për pjekje, vendosni një rradhë patëllxhana, për mbi vendosni mish, pastaj salcin beshamel dhe përsërisni edhe një herë. Në fund, për mbi vendosni kaçkavalline renduar. Le të piqet në 200 shkallë pothuaj 20 minuta.
 
 

Përbrësit kryesor:


- 2 çuçin
- 25 g miellë
- 40 g kaçkvall të renduar 
- 4 lugë salcë pesto
- 1 vezë
- 1 thel hudhëse
- krip, biber dhe vaj ulliri
 

Përgatitja:

Çuçinët i çoroni. Kulloni ujin mirë ngaçuçinët. 
Në një enë përzieni miellin, vezët dhe çuçinët. Shtoni edhe thelin e hudhrëssë grirë, salcin pestodhe kaçkavallin. Në fund, shtoni erëza sipas dëshirës. Me lugë vendosni në vajin e nxehur dhe skuqni deri sa të skuqet. Poashtu mund t’i piqni edhe në furrë me letër.

rreth nesh

Shëndeti nuk është vetëm mungesë e sëmundjes, shëndeti është mirëqenie e plotë psiqike, fizike dhe emcionale. Misioni ynë do të jet i tillë. Me anë të këshillave të thjeshta dhe të shkurta dhe me përmbatje të cilat me shumë kujdes janë zgjedhur, ne ju ofrojmë të dhëna praktike të zbatueshme për përmirësimin e cilësisë së jetës në përgjithësi.

Ndiqni ne në Facebook

Newsletter

Shkruani e-mailin