Сподели со пријателите

Rrukulli

Rrukulli(лат. Erucasativaperimishijshëmmegjetheicilishumë lehtë mundtë kultivohetkursenë të njejtënkohë embronkopshtinngainsektet.

 

Përbërja dhe ndikimi shërues i rrukullit

Rrukulla është bimë me nivel të ulët të kalorive e cila në 100 g përmban vetëm 10 kalori, kurse është e pasur me vitamina А, C, K, riboflavine dhe acid folik, por edhe me kalcium, magnez, bakër, hekur, zink dhe kalium.

Një porcionrrukullpërmban 83% të nevojës ditore të njeriut për vitaminën K,por edhe 38% nga doza e rekomanduar ditore për vitaminën А. Magnezi dhe zinku poashtu janë pjesë e përbërjes së begatshme ushqyese

Ashtu si shumica e perimeve të gjelbërta,rrukullaështë e begatshme me antioksidanse, e pastron mëlçinë e zezë dhe është ideale për detroksifikim pranveror

Rrukullështë e pasur me klorofil dhe komponime të sulfurit të cilat e ndihmojnë pastrimin e oganizmit në nivel qelizorËshtë e përshtatshm dhe për terapi qelizore, e cila rekomandohet për pastrimin ose hudhjen e metaleve të rënda nga organizmi

rreth nesh

Shëndeti nuk është vetëm mungesë e sëmundjes, shëndeti është mirëqenie e plotë psiqike, fizike dhe emcionale. Misioni ynë do të jet i tillë. Me anë të këshillave të thjeshta dhe të shkurta dhe me përmbatje të cilat me shumë kujdes janë zgjedhur, ne ju ofrojmë të dhëna praktike të zbatueshme për përmirësimin e cilësisë së jetës në përgjithësi.

Ndiqni ne në Facebook

Newsletter

Shkruani e-mailin