Сподели со пријателите

PAPAJA


Papaja është fryt nga pema e cila rritet në vendet tropikale në Amerikën Qendrore dhe Jugore. Fryti është i madh, kurse kur piqet, ka ngjyrë të verdhë ose të kuqe të mbyllur. Sipas shijes i ngjan ananasit dhe pjeshkës. Interesante janë të dhënat se kemi fryt mashkull dhe femër.

Papaja është e pasur me komponime aktive biologjike ku komponentë kryesore është papaini. Koncentrimi i substancave aktive varion, varësisht nga pjesa e bimës. Ekstrati nga gjethet e thara të papajës ka efekt antikancerogjen, dhe atë kundër një spektri të gjërë të tumoreve, duke përfshirë kancerin në qafën e mitrës, në gji, mëlçinë e zezë, mushkëritë e bardha dhe në pankreas. Fryti mund të konsumohet edhe si pemë e thatë dhe e freskët (njomë). Është burim i begatshëm i vitaminës A dhe C dhe i kalciumit, e përmirëson tretjen e ushqimit dhe e mbron sistemin imunitar. 

rreth nesh

Shëndeti nuk është vetëm mungesë e sëmundjes, shëndeti është mirëqenie e plotë psiqike, fizike dhe emcionale. Misioni ynë do të jet i tillë. Me anë të këshillave të thjeshta dhe të shkurta dhe me përmbatje të cilat me shumë kujdes janë zgjedhur, ne ju ofrojmë të dhëna praktike të zbatueshme për përmirësimin e cilësisë së jetës në përgjithësi.

Ndiqni ne në Facebook

Newsletter

Shkruani e-mailin