Потребни состојки:
  • пилешко месо по желба;
  • 1 главица кромид;
  • морков;
  • целер;
  • пашканат;
  • магдонос;
  • фиде;
  • зачин
Подговтовка:
Пилешкото месо и глави- цата кромид се варат. Сва- реното месо се сечка на ситни коцки, а потоа се враќа во тенџерето кај кро- мидот за да зоврие. Овојпат се додаваат рендан морков, целер и пашканат. Супата треба да поврие околу 5 минути, а потоа се додава фидето и се вари уште 5 минути. На крајот се додава малку магодонос и зачини по вкус. Во чинијата секој може да си додаде малку лимон. Пилешката супа е одличен класичен лек за настинка и воспале- ние на грлото.
Потребни состојки:
  • морков;
  • цвекло;
  • ротквички;
  • 2 лажици ладно цедено сончогледово масло;
  • еден лимон;
  • 1 лажица сечкан магдонос;
  • 3-4 чешниња лук;
  • сол, бибер.
Подготовка:
Морковот цвеклото и ротквицата се рендаат и се ставаат во тањир одвоено. Припремете прелив од сок од лимон, сончогледово масло, изгмечен лук и зачинете со бибер и сол. Преливот се сервира одвоено, така што секој може да ја зачини салатата по свој вкус.
Потребни состојки:
  • зелена салата или ајсберг;
  • половина црвена пиперка, исечкана на коцки;
  • половина зелена пиперка, исечкана на коцки;
  • еден изрендан морков;
  • пченка, краставица, шери домати по желба;
  • една конзерва туна.

Подготовка:
Смесата се зачинува со лимон (или јаболков оцет) и сол. Ова е здрав и хранлив оброк за чија припрема треба малку време, а содржи состојки што може да се најдат во секоја кујна.



За Нас

Ваш Аптекар, наменето да ги задоволи вашите потреби за квалитетни информации во врска со употребата на лековите и другите средства кои ги земате во аптеките. Ние се грижиме за вашето здравје и ќе ви обезбедиме интересни содржини кои директно ќе влијаат врз вашиот приод кон лекувањето и начинот на живот воопшто.

Следете не на Facebook

Newsletter

Внесете ја вашата е-пошта и навремено дознајте за сите новости и информации поврзани со Ваш Аптекар.