Përbërësit e nevojshëm
500 g kotëletë viçi të prera në shirita të hollë
kripë dhe piper
¼ filxhan salcë soje
¼ lugë kafeje spec djegës
2 lugë kafeje sheqer
2 lugë supe lëng të freskët limoni jeshil të shtrydhur 
2 lugë supe vaj ulliri
2 thelpinj hudhër të grirë hollë
5-6 qepë të reja, të grira imët
300 g kërpudha të freskëta të grira
200 g bishtajë jeshile
150 g misër të zier 
1 spec i grirë hollë 
Përgatitja:
Aromatizoni mishin me kripë dhe piper. Në një tas të thellë, përgatitni një marinadë me salcë soje, djegës, sheqer dhe lëng limoni - lini mishin për 10 minuta. Në një tigan të thellë, skuqni mishin në vaj ulliri të nxehur për 3 deri në 5 minuta. Hiqeni mishin dhe trasheni lëngun në tigan. Shtoni hudhrën dhe qepën në tigan dhe gatuajini për 1 minutë, pastaj shtoni kërpudhat dhe skuqni për 2-3 minuta të tjera. Shtoni perimet - bishtajat, misrin dhe specat dhe gatuajini deri sa të zbuten. Kthejeni mishin dhe gatuajeni edhe për 2-3 minuta. 
 
Përbërësit e nevojshëm
patëllxhan
kungull i njome (çuçin)
domate
gjizë 
salcë pesto
gjalpë
çiaba ose ndonjë bukë për shijen tuaj 
 
Përgatitja:
Lani mirë domatet blu dhe çuçinët, pritini në rrathë (pa i qëruar) dhe i piqni në një tigan të shtruar me letër pjekje. Piqni fetat e bukës në një toster. Lyeni ato me gjalpë, pastaj vendosni një shtresë gjize, pastaj rrathë domatesh blu, çuçin të njomë dhe në fund rrathë me domate të kuqe të freskët. Spërkatni përbërësit me pak pesto, pastaj mbuloni sanduiçin me një copë bukë të lyer gjithashtu me gjalpë. Sasia e përbërësve varet nga sa sanduiçe do të bëni. 
Përbërësit e nevojshëm
1 spec i kuq
1 qepë të vogël
1 mango
10-15 degë mente të freskët
lëng nga 1 limon jeshil
kripë dhe piper
2 fileto të freskëta të salmonit 
 
Përgatitja:
Kripni filetat e salmonit me kripë të trashë dhe piqni në furrë ose edhe më mirë t’i gatuani në skarë. Pritni specat, qepët dhe mangon në kube të vegla dhe vendosni në një enë të thellë. Sipër, spërkatni me gjethe mente (ose majdanoz) të freskët të copëtuar, kripë dhe derdhni përbërësit me lëng limoni - përzieni mirë. Kjo pjatë anësore shkon shumë me çdo peshk ose pulë. Nëse jeni në një nxitim, mund të përfshini salmon të tymosur. 
Përbërësit e nevojshëm
1 marule
50 g susam
10-15 domate të thata nga kavanozi (të qëndruar në vaj)
3 rrepkë
krem balsamik
 
Përgatitja:
Pas kësaj sallate të thjeshtë është një shije intensive që do t’iu bëjë përshtypje të ftuarve. Lani sallatën tërësisht, kullojeni nga uji dhe priteni në një tas të thellë. Vendosni susamin në një tigan teflon dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë të artë. Pasi të ftohet, hidhni mbi marule. Lani dhe pritni rrepkat në feta të holla, dhe domatet e thata pritni në gjysmë dhe shtoni ato në marule. Aromatizoni me kripë, krem balsamik dhe pak vaj domate. 
Përbërësit e nevojshëm

2 vezë
100 g fjolla tërshëre 
1 lugë gjalpë kikiriku
6 hurma
1 lugë gjelle mjaltë
2 lugë gjelle kakao
1/2 lugë kafeje pluhur pjekje
4-5 pika ekstrakt vanilje
100 ml qumësht bajame
Përgatitja:
Vendosni të gjithë përbërësit e listuar në një blender dhe përziejini derisa të merrni një përzierje të ngjashme me sfungjerin. Nëse përzierja është shumë e thatë dhe e trashë, shtoni edhe 50 ml qumësht bajameje. Ose thjesht përziejini hurmat dhe miellin e tërshërës, pastaj shtoni ato në një tas të thellë me pjesën tjetër të përbërësve. Duke përdorur një lugë përzierje, formoni përzierjen (brumin). Renditeni përzierjen në një këllëf të kekave. Piqni për 15 minuta në 200 gradë. 
Përbërësit e nevojshëm
2 lugë gjizë me pak yndyrë dhe të pakripur
2 vezë
3 pika ekstrakt vanilje
2 lugë mjaltë
1 lugë gjelle miell integral

Përbërësit dekorues: 
1 lugë gjelle kos grek, mjaltë dhe boronicë të ngrirë

Përgatitja:
Vendosni gjizën në një tas të thellë, shtoni vezën dhe përziejini mirë që të kombinohen. Hidhni miellin, vaniljen dhe mjaltin dhe me një rrahëse vezësh arrini përzierje kompakte. Nxehni një tigan Teflon dhe skuqni krepat (rreth 2 lugë gjelle nga përzierja për 1 krep) për rreth 3 minuta derisa fundi të marrë ngjyrë kafe të artë. Kthejeni petullën dhe skuqeni edhe për 2 minuta. Kombinoni petullat me përbërësit tanë të sugjeruar ose përdorni përbërës të ri. 
Përbërësit e nevojshëm
40 g gjalpë
1 lugë gjalpë kikiriku 
3-4 lugë bajame të shtypura
stevia ose mjaltë për shije
çokollatë e zezë 75%
pak kosi të ëmbël 

Përgatitja:
Shkrini gjalpin në avull dhe shtoni gjalpin e kikirikut, pastaj shtoni bajamet e shtypura dhe përziejini gjithçka së bashku për të marrë një përzierje kompakte. Shtoni në përzierje aq stevia ose mjaltë sa të dëshironi të jetë e ëmbël. Përhapeni përzierjen në një tepsi dhe rrafshojeni atë. Shkrijni çokollatën me avull dhe shtoni pak krem të ëmbël për ta holluar. Hidhni krem mbi përzierjen në tepsi dhe vendoseni në frigorifer, pasi të forcohet, prisni katrore.
Përbërësit e nevojshëm
1 avokado
1 kanoçe ton
2 lugë vaj ulliri
2 lugë lëng të limonit
3 qepë të reja 
50 g majdanoz të grirë
kripë dhe piper

Përgatitja:
Prisni avokadon në gjysmë, qërojeni dhe priteni në kube të vogla. Kullojeni tonin nga vaji në të cilin qëndronte dhe vendoseni në një tas të thellë sallate. Shtoni avokadon dhe qepën e prerë imët. Hidhni sipër vaj ulliri, lëng limoni dhe hidhni kripë dhe piper. Përziejini sallatën me duar, në mënyrë që avokado të zbutet dhe të thithë lëngjet. Për shije më të pasur mund të shtoni misër të zier dhe ullinj. 

rreth nesh

Shëndeti nuk është vetëm mungesë e sëmundjes, shëndeti është mirëqenie e plotë psiqike, fizike dhe emcionale. Misioni ynë do të jet i tillë. Me anë të këshillave të thjeshta dhe të shkurta dhe me përmbatje të cilat me shumë kujdes janë zgjedhur, ne ju ofrojmë të dhëna praktike të zbatueshme për përmirësimin e cilësisë së jetës në përgjithësi.

Ndiqni ne në Facebook

Newsletter

Shkruani e-mailin