Përbërësit e nevojshëm
  • 250 g miell integral
  • 200 g miell të bardhë
  • 1 qese me tharm të thatë
  • 150 ml ujë të nxehtë
  • 50 ml vaj luledielli
  • 1½2 lugë kripë
  • Një gisht sheqer
  • 50 g susam

Për dekorim:
  • Mjaltë dhe ujë të nxehtë
  • 200 g përzierje susami, qimnon dhe fara liri

Përgatitja:
Shkrini tharmin në ujë të ngrohtë, shtoni përbërësit dhe llokoçis për aq kohë sa të jetë e mundur, pastaj filloni të ziej. Brumi nuk duhet të gufojë (vijë), por menjëherë e ndajmë në 10 topa nga të cilët do të formoni gjevrekë. Shton i mjaltin në ujin e ngrohtë me të cilin do të lyeni çdo gjevrek, dhe për mbi i lyejmë me farat e përziera. Piqni gjevrekët në një tepsi me letër në 200 gradë deri sa të skuqet.
Përbërësit e nevojshëm
  • 1 copë filet pule
  • 1 lugë kafeje me kripë Himalaje
  • 1 lugë kafeje kanellë Ceiloni
  • ½ lugë kafeje piper
  • Një gisht piper i kuq
  • Një gisht hudhër pluhur
  • ¼ lugë kafeje xhenxhefil pluhur
  • 1 lugë gjelle uthull balsamike
  • 1 lugë gjelle vaj kokosi të shkrirë (për pjekje)
 
Përgatitja:
Kombinoni përbërësit dhe përzieni mirë. Shponi gjoksin e pulës me një thikë për t'i thithur më lehtë përbërësit, pastaj derdhni marinadën mbi ato. Mishi duhet të qëndrojë në frigorifer për rreth 2 orë. Lyeni tavën me vaj kokosi, shtoni mishin dhe piqni për rreth 90 minuta në 200 gradë. Pas 60 min. nxirrni jashtë, spërkateni me ujë dhe piqeni edhe pak. Shërbejeni me një sallatë të freskët dhe të lehtë. 
Përbërësit e nevojshëm
  • 100 g tofu
  • 5-10 lakër jeshile (në varësi të shijes suaj)
  • 1 karotë
  • 2 lugë quinoa
  • Kripë Himalaje
  • Kurkumë

Përgatitja:
Pritini tofun në kube, lakrën jeshile në gjysmë, dhe karotën në rrethe. Ziejeni kuinoën në 2 gota ujë. Pas disa minutash, shtoni karotën dhe tofun. Pas 10 minutash, shtoni lakrën jeshile, gatuajeni mbi zjarr të qetë deri sa të zbutet. Aromatizoni para fundit.

TORTË FERERO

Përbërësit e nevojshëm
  • 200 g lajthi
  • 4 lugë vaj të shkrirë kokosi
  • 4 lugë shurup panje
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • Një gisht kripë
  • 35 g kakao
  • Përbërësit e kremës:
  • 200 g arra indie
  • 100 ml ujë
  • 60 g vaj kokosi të shkrirë
  • Një gisht kripë
  • 130 g shurup agave
  • 2 lugë kakao 

Përgatitja:
Piqni lajthitë në furrë për të rritur shijen e tyre (10 minuta në 170 gradë). Pasi të ftohet, shtoni përbërësit e mbetur dhe përzieni derisa të kombinohen. Derdhni përzierjen në një këllëf dhe vendoseni në frigorifer. Zbutni arrat indiane duke i zierë në ujë për 10 minuta. Blendoni përbërësit për kremin derisa të fitoni një strukturë të butë, shtoni shurup agave sipas nevojës. Hidhni kremin mbi bazën dhe lëreni tortën në frigorifer gjatë natës. 
Përbërësit e nevojshëm
1 lugë pluhur kurkumë
120 ml ujë
2-3 lugë xhenxhefil të copëtuar imët
350 ml qumësht orizi
Pak shurup panje
1 lugë kafeje me vaj ekstra të pastër të ullirit
 
Përgatitja:
Në një enë të papërshkueshëm nga zjarri, përzieni kurkumën, ujin dhe xhenxhefilin dhe gatuajeni mbi zjarr të qetë derisa të fitoni brumë në formë të puresë. Derdhni qumështin, pastën paraprakisht të ftohur të kurkumës, shurupin e panjës, vajin dhe shtoni kanellën. Gatuajini përbërësit mbi zjarr të ulët, duke i trazuar vazhdimisht, për rreth 2 minuta. 
Përbërësit e nevojshëm
500 ml qumësht
100 g fjolla tërshëre
1 gotë mjedër të copëtuar imët 
2 lugë miell kokosi
2 lugë shurup panje ose mjaltë
mjedhër 
kokosit 
Përgatitja:
Vini qumështin në zjarr të fuqishëm që të vlojë, më pas shtoni fjollat e tërshërës, zvogëloni nxehtësinë dhe trazoni herë pas here. Pak para fundit, shtoni mjedrat e copëtuara, miellin e kokosit dhe shurupin e panjës. Përzieni mirë. Sapo qulli të trashet, hiqeni nga zjarri. Kur të ftohet, shtoni mjedra të tëra dhe spërkatni me kokos. 
 
Përbërësit e nevojshëm
200 ml ujë të nxehtë
100 ml kuskus
pak erëza
0,5 kg brokoli
4 patate
3 karrota
1 qepë
erëza: kripë, piper, erëza të përziera "Vegeta", majdanoz
2 lugë parmezan
2 vezë
2 lugë thërrime bukë, sipas nevojës
Përbërës për salcën:
200 ml maze (ajkë)
150 ml kos
kopër dhe kripë për shije
Përgatitja:
Derdhni ujë të nxehtë mbi kuskusin në të cilin do të shtoni pak erëza të përzier dhe e lini atë për 10 minuta, përzieni dhe kulloni ujin e tepërt. Së pari, ziejmë brokolin në ujë të kripur, pastaj karrotat dhe patatet. Kullojeni dhe vendoseni në një tas të thellë. Pritini qepën sa më imët që të jetë e mundur. Shtoni erëzat dhe parmezanin, kuskusin e kulluar dhe një vezë, përzieni mirë këtë përzierje, nëse është e lëngshme, shtoni disa thërrime bukë. Lëreni përzierjen të pushojë për 10 minuta. Formoni topa të vegjël, rrokullisni ato në thërrime bukë, pastaj shtypni ato si burgerë dhe radhisni në një tigan të veshur me letër pjekjeje. Piqeni në 200 gradë për rreth 25 minuta, kthejeni dhe piqni edhe për 20 minuta të tjera. Thjesht kombinoni përbërësit e salcës.
 

Përbërësit e nevojshëm
150 g spageta
4 thelb hudhër
200 g lakër jeshile
30 g parmezan
20 g djathë Rikota
Përgatitja:
Ziejini spagetat, mundësisht orizin ose salcën e sojës. Qëroni hudhrën. Hiqni kërcejtë e ngurtë nga kale dhe prerë petalet në gjysmë. Skuqini hudhrën dhe lakrën jeshile në vaj ulliri (2 lugë), më pas i skuqni së bashku me parmezanin që të duken si salca pesto. Vendosni spagetat e gatuar në një tas të thellë me pak ujë, shtoni salcën dhe përzieni mirë për t’i kombinuar. Spërkateni me djathë sipër. 

rreth nesh

Shëndeti nuk është vetëm mungesë e sëmundjes, shëndeti është mirëqenie e plotë psiqike, fizike dhe emcionale. Misioni ynë do të jet i tillë. Me anë të këshillave të thjeshta dhe të shkurta dhe me përmbatje të cilat me shumë kujdes janë zgjedhur, ne ju ofrojmë të dhëna praktike të zbatueshme për përmirësimin e cilësisë së jetës në përgjithësi.

Ndiqni ne në Facebook

Newsletter

Shkruani e-mailin