Сподели со пријателите

Biskotatme marmaletë (Biskotat Linzer)

Brumi për 50 biskota:

  • 2 veza të plota
  • 1 qese miell për pjekje
  • 500 g miell
  • 200g sheqer
  • 300g gjalp
  • Kore të renduara të limonit
  • Lëng nga një çerek limoni
 
Mbushje: marmaletë sipas dëshirës
Dekorimi: sheqer pluhur
 
Përzini të gjithë përbërësit e nevojshme për brumin dhe brumin e lëm të mbuluar me mielltë mbështjellur me foli në frigurifer rreth 30 minuta. Brumin e ndajmë në dy pjesë të barabarta. Pjesën e parë të brurmite shtrijmë në sipërfaqen e mbuluar me miell me trashësi deri në 2mm.Me biskotat e rrumbullakëta ose me gotë ndani 50 pjesë për bazën e biskotave dhe vendosni në letër për pjekje, por mos i afroni shumë njëra tjetrës sepse mund të ngjiten. Nga pjesa e dytë e brumit bëni edhe 50 pjesë për shtresën e sipërme me kallëfin e njejtë, ku pastaj me këllëf tjetër më të vogël bëni vrima në mes.
Brumi piqet 10-12 minuta në furrë të nxehur paraprakisht në 150 gradël (varësisht hga furra). Biskotat e ngrohta i lëm të ftohen që të fortësohen. Shtresa bazë lyhet me marmaletë sipas dëshirës( ose parmezan çokolate) dhe me pak shtypje mbulohet me shtresën e sipërme të brumit të prerë. Biskotat e gatshme i dekorojmël me sheqer pluhur.

rreth nesh

Shëndeti nuk është vetëm mungesë e sëmundjes, shëndeti është mirëqenie e plotë psiqike, fizike dhe emcionale. Misioni ynë do të jet i tillë. Me anë të këshillave të thjeshta dhe të shkurta dhe me përmbatje të cilat me shumë kujdes janë zgjedhur, ne ju ofrojmë të dhëna praktike të zbatueshme për përmirësimin e cilësisë së jetës në përgjithësi.

Ndiqni ne në Facebook

Newsletter

Shkruani e-mailin