Сподели со пријателите

GJEVREKË TË INTEGRUAR

Përbërësit e nevojshëm
  • 250 g miell integral
  • 200 g miell të bardhë
  • 1 qese me tharm të thatë
  • 150 ml ujë të nxehtë
  • 50 ml vaj luledielli
  • 1½2 lugë kripë
  • Një gisht sheqer
  • 50 g susam

Për dekorim:
  • Mjaltë dhe ujë të nxehtë
  • 200 g përzierje susami, qimnon dhe fara liri

Përgatitja:
Shkrini tharmin në ujë të ngrohtë, shtoni përbërësit dhe llokoçis për aq kohë sa të jetë e mundur, pastaj filloni të ziej. Brumi nuk duhet të gufojë (vijë), por menjëherë e ndajmë në 10 topa nga të cilët do të formoni gjevrekë. Shton i mjaltin në ujin e ngrohtë me të cilin do të lyeni çdo gjevrek, dhe për mbi i lyejmë me farat e përziera. Piqni gjevrekët në një tepsi me letër në 200 gradë deri sa të skuqet.

rreth nesh

Shëndeti nuk është vetëm mungesë e sëmundjes, shëndeti është mirëqenie e plotë psiqike, fizike dhe emcionale. Misioni ynë do të jet i tillë. Me anë të këshillave të thjeshta dhe të shkurta dhe me përmbatje të cilat me shumë kujdes janë zgjedhur, ne ju ofrojmë të dhëna praktike të zbatueshme për përmirësimin e cilësisë së jetës në përgjithësi.

Ndiqni ne në Facebook

Newsletter

Shkruani e-mailin