Сподели со пријателите

Воспалена кожа Поттикнувач број 1 – НАДВОРЕШНАТА СРЕДИНА

УВА и УВБ-зраци
Одговорни за штетите предизвикани од слободните радикали, плус се примарна причина за стареење на кожата. Обврзете се да нанесувате СПФ секој ден, без разлика дали има сонце или врне или сте излегле на 5 минути. 

Инфрацрвена радијација
Топлината што ја чувствувате додека сте во сауна или додека ја сушите косата со фен – токму таа предизвикува пигментација и безживотен тен. Но, не мора да ги избегнувате овие навики, едноставно заштитете ја кожата со формула која содржи антиоксиданти.

Сина светлина
Истражувањата покажуваат дека долгото изложување на светлината што ја емитуваат паметните телефони, може да предизвика воспаление, темни дамки и брчки. Не ви треба дигитален детоск, туку комбинација од СПФ и минерали.

Загадување
Микроскопските честички – ѓубре, прашина, смог, саѓи – се доволно мали за да продрат во порите и да предизвикаат воспаление. Потребни ви се витамински формули – Ц или Б3 кои се борат со слободните радикали.

За Нас

Ваш Аптекар, наменето да ги задоволи вашите потреби за квалитетни информации во врска со употребата на лековите и другите средства кои ги земате во аптеките. Ние се грижиме за вашето здравје и ќе ви обезбедиме интересни содржини кои директно ќе влијаат врз вашиот приод кон лекувањето и начинот на живот воопшто.

Следете не на Facebook

Newsletter

Внесете ја вашата е-пошта и навремено дознајте за сите новости и информации поврзани со Ваш Аптекар.